vrijdag 20 februari 2015

Betaal het voort

Online kan je heel wat organisatie vinden die zich inzetten om mensen te inspireren. Organisatie die ik regelmatig volg zijn ‘Pay it Forward’ en ‘Life Vest Inside’. Het zijn organisatie die aanzetten om goed te doen voor anderen zonder daar rechtstreeks iets voor terug te willen.

Wanneer je een rimpeleffect van goede daden opstart dan bereik je uiteindelijk heel veel mensen en vroeg of laat komt de rimpel terug bij jou. Het instant geluk is gewoon het gevoel dat je krijgt wanneer je goed doet voor anderen. We willen allen een betere wereld waar de mensen die we lief hebben het goed hebben. Laten we samen aan die wereld werken en beginnen met iets klein.

Betaal het voort

Zag je ooit de film ‘Pay it Forward’? Trevor werd op school uitgedaagd om een idee uit te werken om de wereld te verbeteren. Wat wij als kijkers in 2000 op het scherm zagen verschijnen, kent de dag van vandaag nog heel wat aanhangers. Hij bedacht dat wanneer iedereen een goede daad telkens zou doorgeven aan drie andere mensen, dat er dan een rimpeleffect zou ontstaan dat geen einde kent.

Op de website van ‘Pay it Forward’ kan je armbandjes bestellen met daarop de vermelding ‘Pay it Forward’. De bedoeling is eenvoudig. Wanneer je iemand helpt geef je hen zo’n armbandje en vraag je hen iemand anders eveneens te helpen. Bij iedere goede daad moet het armbandje doorgegeven worden.

Life Vest Inside

Life Invest heeft een gelijkaardig actie als ‘Pay it Forward’, AOK-kaarten, act of kindness. Het is een kaartenspel met 26 goede daden op vermeld. De bedoeling is dat je de opdrachten op de kaarten een voor een afwerkt en de kaart doorgeeft zodat de goede daad zich blijft herhalen.

De kaarten zijn in het Engels geschreven, maar wie houdt jou tegen om zelf een spel kaarten te ontwikkelen? Een leuke uitdaging voor de creatieve zielen onder ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen