Tag: De liebster Award

Liebster Award

Ik werd genomineerd voor de Liebster Award. Dat is meteen mijn eerste tag binnen de bloggerwereld. Myriam nomineerde me met een prachtig compliment, dus ik kroop met veel plezier in mij pen.

Sopdet van Keep it sweet and simple, want zij motiveert mij met haar blog om steeds aandacht te hebben voor de kleine dingen. - Myriam

Bedankt Myriam voor deze leuke award.


Op mijn beurt hoor ik vijf mensen te nomineren. Mijn lijstje is nog niet compleet, maar ik slaag er niet in om snel doorheen blogs te surfen op zoek naar beginners. De volgende blogs verdienen volgens mij wat extra reacties.

 • Een beetje zoet, een beetje zuur een bloggende opa die altijd weer een lach op mijn gezicht weet te toveren.
 • Miss Artemis een creatieve meid wiens fimpjes best wat meer aandacht verdienen.
 • Emma + John mijn favoriete blog op dit ogenblik. Een mooie blog waar ik tot rust kom en bij iedere posting leer ik wel iets bij.

Wat is de Liebster Award?

Dit is een virtuele award voor beginnende of kleine bloggers om de persoon achter de blog beter te leren kennen en om aan te geven dat je zijn/haar blog echt de moeite waard vindt.

De regels:

 • Je bedankt de persoon die je genomineerd heeft en plaatst een link naar zijn of haar blog.
 • Je beantwoordt de 11 vragen die je hebt gekregen bij de nominatie.
 • Je nomineert zelf 5 tot 11 andere bloggers en brengt hen op de hoogte.
 • Je mag zelf niet terug genomineerd worden.

De vragen:

 • Waarom ben je een blog begonnen?
 • Omschrijf jezelf in 3 woorden.
 • Wat zou je nog graag willen kunnen of leren?
 • Wat voor werk doe je?
 • Wat doe je naast bloggen nog meer?
 • Op welke creatie van jezelf ben je het meest trots?
 • Wat staat al heel lang op jouw to do list, maar ben je nog niet aan toe gekomen?
 • Wat lees je het liefst op een blog?
 • Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit?
 • Wat is jouw grootste verslaving?
 • Wat zijn je grootste doelen/dromen?

Waarom ben je een blog begonnen?

De mijmeringen en meningen lezen van mensen die een ander referentiekader hebben boeit me. In schriftelijke gesprekken krijgen mensen de kans om na te denken en dieper te gaan. Eerst goed lezen, dan denken en vervolgens reageren. In mondelinge gesprekken denk ik veel te snel. Vandaar mijn passie voor schrijven, het brengt structuur en rust in mijn denkwereld. Ik schrijf en herschrijf tot ik de woorden niet meer zie staan.

Omschrijf jezelf in 3 woorden.

Dromen, analyseren, doen…

Wat zou je nog graag willen kunnen of leren?

Op een boeiende manier les geven. De mensen, naast mijn familie, die me het meeste bijgebracht hebben in dit leven zijn leraren die geboren waren voor het vak. Er lopen mensen op deze aardbol die weten te inspireren vanaf het eerste woord die ze uitspreken. Sommigen daarvan vallen jaren later nog steeds niet van hun sokkel. Dat zijn mensen waar ik naar opkijk. In mijn ganse schoolcarrière heb ik twee vrouwen gekend die me nog steeds inspireren op mijn pad.

Wat voor werk doe je?

Ik werk in een callcenter en help mensen die problemen hebben met hun computer. Ik specialiseer me vooral in het herstellen van Windows 7 nadat de installatie van software-updates is fout gelopen.

Wat doe je naast bloggen nog meer?

Ik geloof dat mijn visionboard voor het grootste deel onthult wat ik allemaal doe of wil doen. In mijn vrije tijd volg ik dansles, doe ik aan yoga, probeer ik iedere week een knutselmoment in te lassen, ga ik regelmatig op uitstap met mijn dochter en haar vriendjes, ruim het zwerfvuil op in onze buurt, … Bovenal, leer ik genieten van de onverwachte dingen die op mijn pad komen.

Op welke creatie van jezelf ben je het meest trots?

Het klinkt misschien cliché maar mijn allermooiste creatie is mijn kind. Het feit dat een mensje uit mijn lichaam werd geboren is het meest wonderlijke dat ik ooit heb mogen ervaren. Sedert haar geboorte ben ik fier op wie ik ben, haar mama.

Wanneer ik denk aan het maken van spulletjes, dan moet ik toegeven dat er op mijn kamer een tekening hangt waar ik best wel fier op ben. Ergens heb ik het gevoel dat ik in de tekening naar buiten breng wie ik ben. Het is een van de weinige tekeningen waar ik al jaren naar kijk zonder ze beu te worden.

Wat staat al heel lang op jouw ToDo-lijstje, maar ben je nog niet aan toe gekomen?

Het uitwerken van mijn stamboom. Ik ben er ooit aan begonnen maar het blijkt alles behalve eenvoudig. Het is iets wat veel tijd en concentratie vraagt. Ik heb me voorlopig voorgenomen om het uit te stellen tot mijn dochter wat groter is. Op dit ogenblik besteed ik mijn verlof liever aan haar.

Wat lees je het liefst op een blog?

Mijmeringen over bepaalde actuele onderwerpen en gewetenskwesties weten me enorm te bekoren. Iets bijleren en liefst recht uit het leven gegrepen. Ook in de bibliotheek grijp ik voornamelijk naar non-fictie en dagboeken. Stevige discussies weten me ook altijd te boeien. Eind de jaren negentig kon je online soms weken doorpraten over eenzelfde onderwerp en iedereen durfde eerlijk zijn oordeel geven. Die groepen mis ik nu wel, misschien vind ik het komende jaar hier en daar wel enkel blogs waar de gesprekken eindeloos verder gaan.

Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit?

Ik geniet er van wanneer ik 'moeten' uit mijn woordenboek kan schrappen en 'mogen' lekker in het vet kan zetten. Op een vrije dag laat ik de ochtend lekker lang duren en verdwijn in mijn eigen droomwereld. Schrijven of yoga zijn op dat ogenblik mijn favoriete activiteiten. De rest van de dag bekijk ik gewoon wat er op mijn pad komt. “Geef mij mijn ochtend en ik geef jou de rest van de dag.”, een uitspraak die mijn dochter reeds goed heeft begrepen.

Wat is jouw grootste verslaving?

Wanneer ik op reis ga dan merk ik dat ik vrij snel verlang naar ons landschap. Heuvels met prachtige mooie panorama's, loofbomen zoals de populier, wilg, eik en berk, kouters en bossen om in te wandelen,… Ik ben verslaafd aan onze Vlaamse Ardennen. Een helderblauwe hemel, de zon die ons zachtjes verwarmt… Ja, echt wel, ik ben verslaafd aan mijn leefwereld.

Wat zijn je grootste doelen/dromen?

Het is mijn grootste wens mijn dochter te zien uitgroeien tot een zelfstandig jonge dame die gelukkig is. Dat is uiteindelijk de enige droom die ik niet in de hand heb. Wanneer ik zelf geconfronteerd wordt met kommer en kwel blijf ik nooit lang stilstaan. Ik ga er vanuit dat ik niks kan veranderen aan een oorzaak, maar het gevolg heb ik in de hand. Ik hoop dat ik datzelfde zal waarnemen bij mijn meisje.

4 opmerkingen:

 1. Wat weet je alles toch zo mooi te verwoorden! De Vlaamse Ardennen wil ik ook nog verkennen. Als je tips hebt van plaatsen die ik zeker moet bezoeken, altijd welkom. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi,

   heel wat mooie regio's in Oost-Vlaanderen. Wat de natuur betreft ga ik graag wandelen in streken zoals Geraardsbergen, Ronse en Kluisbergen. De meeste streken hebben wandel- of fietsroutes, maar het valt me op dat de mooiste streken menroutes hebben.

   Groetjes

   Verwijderen
 2. Allereerst van harte gefeliciteerd met je nominatie! Je hebt 'm heel leuk ingevuld, vind ik. Wel grappig... Juist dat wat jij het liefst leest op een blog, lees ik het minst graag... Tegenpolen trekken elkaar aan, zeggen ze ;-). Ik kan me ook nergens anders mee identificeren, behalve dan dat het meest wonderlijke wat je ooit hebt meegemaakt het op de wereld zetten van je dochter was. Dat ervaar ik precies zo en dat zou ik nooit hebben willen missen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Sunny mama,

   Dat is nu net het mooie aan het internet he, je komt terecht in de wereld van tegenpolen. Best zo, de regenboog heeft alle kleuren nodig.

   Groetjes

   Verwijderen