Storm aan zee

Storm

De buienradar is zowat de hoofdreden om tijdens mijn kampeervakantie mobiel internet aan te schaffen.

Deze avond is het zover, de eerste zware storm. Iedereen is bezig met het controleren van de stormpinnen en het verder aanspannen van de riemen. Alles wat niet tegen het vocht kan wordt veilig gezet. In sneltempo wordt de afwas gedaan en diegene die het nodig hebben vluchten nog even naar de sanitaire blok. Volgens de voorspellingen begint de rotzooi om acht uur en mogen we pas opklaringen verwachten om 1 uur 's nachts. Tegen de vroege ochtend zou alles zich nog eens herhalen.

Zeven jaar geleden hebben we onze eerste zware storm meegemaakt. Het was een gevecht tegen enerzijds stijgend grondwater en anderzijds regen die binnen stroomde via de naden van de tent. We verloren de strijd en moesten de volgende ochtend naar huis toe gaan. Alles was nat en vuil. De zin om verder te kamperen compleet verdwenen.

Nu kriebelt het in onze buik. We hebben een nieuwe voortent, zal ze het halen? Zo erg als toen kan het nooit meer worden, we hebben nu een caravan en iedereen is verzekerd van een droog bed. Vraag blijft of we morgen met een glimlach zullen opstaan of sip aan het kuisen zullen gaan.

Ondertussen zijn de hemelsluizen open gegaan en is het heel stilletjes op de camping. Hier en daar hoor ik nog wat gerommel bij mensen die te laat begonnen zijn. Buienradar heeft grillen en voorspellen blijkt heel moeilijk. Als alles goed gaat gaan we morgen lekker schatten zoeken aan zee. Na de middag is het eb en volgens de voorspellingen gaat de wind dan gaan liggen.

Update: We hebben de nacht overleefd met droge voetjes, superblij. Er zijn nu hevige rukwinden en het kriebelt om straks naar het strand te gaan. Benieuwd of er een redder aanwezig zal zijn.6 opmerkingen:

 1. En, hoe is het gegaan? Hier regent het weliswaar een beetje, maar van een storm is (nog) niet sprake. Wel fijn dat je buienradar hebt om je te waarschuwen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben geluk, de tent heeft het goed doorstaan. Zelf heb ik van het onweer niks gehoord, mijn ouders wel. Het heeft hier stevig geregend in het eerste gedeelte van de nacht. Nu is er een hevige wind, onze tent kan in principe winden tot 100km per uur aan en de voorspellingen zijn 90.
   Op dit ogenblik hebben we echter niks aan buienradar, wind zie je daar niet op en het is hier lekker droog.

   Verwijderen
 2. En ? Goed wakker geworden met een droge grond onder de voeten? Hier regent het nog steeds, niet erg, soms zelfs een korte tijd lijkt het droog te worden. Die strakke wind is nog niet te bespeuren. Vannacht wel klank en lichtspel, en water gieten, maar toch was er volgens mijn regenmetertje maar 4.5 liter gevallen???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te lezen dat het in onze regio meeviel. Hier heeft het van acht uur 's avonds tot ruim na middernacht flink geregend. Het zand kon het water niet echt goed aan, maar dankzij de wind is het nu op de meeste plekken weer droog en volgens de voorspellingen zou het droog blijven. We hebben het dus droog doorstaan. Superblij met die nieuwe tent. Nu wachten tot de wind wat gaat liggen, na de middag is het eb, dus we gaan schatten zoeken.

   Verwijderen
 3. Als het goed afloopt, vind ik zo'n storm tijdens het kamperen wel iets romantisch hebben. Lekker knus met z'n allen in de caravan, spelletjes spelen, thee drinken en koekjes eten :-))
  En als de storm geluwd is, kun je vaak extra genieten van het mooie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker en vast Sunny. Vooral de koekjes gaan hier snel de laatste dagen ;)
   Het jammere is dat een storm aan zee meestal gepaard gaat met een aantal dagen slecht weer. In dit geval is het nu de derde dag regen en het neerzitten begint me te vervelen. We zijn al eens gaan indoorskiën en hebben explorado bezocht... Maar nu kijken we stilletjes aan uit naar het zonneke. Zeker de kinderen missen elkaar, een caravan echt wat te klein om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen.

   Verwijderen